Registeren
Wachtwoord vergeten?
Hoog tijd voor weer eens een risotto recept, absoluut één van mijn favoriete gerechten. Deze keer met pompoen en knapperige ontbijtspek. De pompoen maakt de risotto nog romiger, terwijl de spek het een lekkere bite geeft. Dat klinkt toch gewoon heerlijk?! Risotto is altijd een behoorlijke klus om te maken, maar dit recept valt best mee qua hoeveelheid tijd die je er aan kwijt bent. Al moet je het nog steeds niet maken als je veel haast hebt. Daar ben ik zelf al eens ingetuind, dan moet je zo gehaast eten en dat is gewoon zonde van dit heerlijke gerecht.
Verhit een pan en bak de ontbijtspek hierin krokant.
Verhit in een andere pan flink wat olie of boter en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de pompoenblokjes en de blaadjes van de tijm toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de risottorijst toe en roer door totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie of boter.
Draai het vuur laag en voeg de witte wijn toe.
Als alle witte wijn is opgenomen door de rijst voeg je een soeplepel groentebouillon toe.
Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.
Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en roer ondertussen ook regelmatig alles door.
Verkruimel de spek.
Roer de spek, peterselie en Parmezaanse kaas door de risotto.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.