Pompoenrisotto met spek

Hoog tijd voor weer eens een risotto recept, absoluut één van mijn favoriete gerechten. Deze keer met pompoen en knapperige ontbijtspek. De pompoen maakt de risotto nog romiger, terwijl de spek het een lekkere bite geeft. Dat klinkt toch gewoon heerlijk?! Risotto is altijd een behoorlijke klus om te maken, maar dit recept valt best mee qua hoeveelheid tijd die je er aan kwijt bent. Al moet je het nog steeds niet maken als je veel haast hebt. Daar ben ik zelf al eens ingetuind, dan moet je zo gehaast eten en dat is gewoon zonde van dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten

  • 300gr risottorijst
  • 2 medium uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 330gr flespompoen in kleine blokjes (ongeveer 1x1cm)
  • 300ml witte wijn
  • 900ml groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • 50gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 12 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze

Verhit een pan en bak de ontbijtspek hierin krokant.

Verhit in een andere pan flink wat olie of boter en fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de pompoenblokjes en de blaadjes van de tijm toe en bak 3 minuten mee.

Voeg de risottorijst toe en roer door totdat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie of boter.

Draai het vuur laag en voeg de witte wijn toe.

Als alle witte wijn is opgenomen door de rijst voeg je een soeplepel groentebouillon toe.

Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.

Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en roer ondertussen ook regelmatig alles door.

Verkruimel de spek.

Roer de spek, peterselie en Parmezaanse kaas door de risotto.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel