Chorizo in rode wijn

Dit gerecht geeft een heerlijk tapas gevoel, nou helpt het natuurlijk ook dat het ook gewoon een tapas gerecht is. Sinds ik het voor het eerst at in een klein tapas restaurantje de woonplaats van mijn ouders ben ik er echt helemaal gek op. Dit gerecht is overigens ook enorm lekker om als borrelhapje op tafel te zetten. Net even anders dan een gewoon stukje kaas of worst. Grote bonus is dat het echt enorm simpel is om te maken, er zijn maar twee ingrediënten. Dat kan gewoon niet fout gaan.

Ingrediënten:

  • 2 gedroogde chorizoworsten (bijv. van Stegeman)
  • 400 ml rode wijn

Bereidingswijze:

Snijd de chorizo in plakken van ongeveer 1 cm dik.

Doe de chorizo in een pan en giet de rode wijn erover.

Laat het geheel op een laag vuur zo’n 10 minuten zachtjes stoven.

Serveer in een leuk schaaltje met wat prikkers ernaast.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel