Yoghurtdips

Kinderen kunnen best moeilijk doen over het eten van groente. Ik snap dat best, want ik was vroeger ook zeker geen makkelijke eten. Des te meer kan ik me er over verbazen dat als je ze rauwe groente geeft met een dip, ze het ineens wel eten. De mogelijkheid tot dippen geeft ze een echt snackgevoel (in plaats van het verplichte groente eten) denk ik en welk kind houdt nou niet van snacken. Nou kun je met al die dips natuurlijk eindeloos variëren en dat heb ik dan ook (een beetje) gedaan. Ik vind de dips zelf het lekkerst met wortels, paprika, bleekselderij en snoeptomaten, maar je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de groente die je erbij eet.

Dille yoghurtdip

  • 4el volle yoghurt
  • Handjevol dille fijngesneden
  • 1/2tl olijfolie
  • 1tl citroensap
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Roer alle ingrediënten door elkaar.

Paprika-balsamico yoghurtdip

  • 4el volle yoghurt
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl balsamicostroop
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Roer de yoghurt en paprikapoeder door elkaar.

Roer de balsamicostroop er in een spiraal doorheen.

Koriander en komijn yoghurtdip

  • 4el volle yoghurt
  • 1el crème fraîche
  • ½tl korianderpoeder
  • ½tl komijnpoeder
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Roer alle ingrediënten door elkaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel