Indiase lamscurry

Indiaas eten, daar heb ik toch wel een beetje een speciale band mee. Niet alleen omdat ik het gewoon heel erg lekker vind, maar ik lang geleden zeven weken door Nepal en India gereisd heb. Waarvan het merendeel van de reis in India plaats vond. Ik vond het toen echt een fantastisch land, en het eten behalve lekker ook eigenlijk veel te heet (gelukkig kan ik daar tegenwoordig een stuk beter tegen). Ik ben later ook met een studiereis nog een keer terug geweest en zou als ik de kans krijg zo weer gaan. Heerlijk al die kruiden die ze daar in het eten doen. Deze lamscurry is wat aan de pittige kant, dus ik heb er zelf nog een raita bijgemaakt voor verkoelend effect.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 1kg lamsvlees zonder bot in blokjes gesneden
  • 50gr ghee
  • 4el Kashmiri Masala currypasta van Patak’s (o.a. verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 volle tl gemberpoeder
  • 1 volle tl chilipoeder
  • 1 volle tl kurkuma
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 4dl volle yoghurt
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze

Meng in de keukenmachine de ui, knoflook, gemberpoeder, chilipoeder, kurkuma en een eetlepel water tot een pasta.

Verhit de ghee in een pan.

Braad hierin het lamsvlees rondom aan en haal het vlees uit de pan.

Doe het uienmengsel en de currypasta in de pan en bak dit enkele minuten op laag vuur door.

Doe het lamsvlees weer in de pan en roer goed door zodat het vlees helemaal bedekt is met het currymengsel.

Voeg de tomatenpuree en de yoghurt toe en roer goed door.

Voeg de laurierblaadjes en het kaneelstokje toe.

Laat het geheel op een vlamverdeler in 3 uur zachtjes gaar stoven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel