Toast met gepocheerd ei

Eindelijk tijd voor weer een nieuw recept op de site. Je zou denken dat ik geen tijd heb gehad, wat eigenlijk ook wel een beetje zo is, want ik was namelijk druk met het maken van video opnamen en het editen van de video’s. En met beiden moet ik nog een beetje oefenen, dus het tempo lag niet heel hoog. Maar gelukkig is het uiteindelijk gelukt en hoop ik nog veel meer filmpjes te maken, er staan er ook nog een paar klaar om te editen.

Owja, ook nog even over het eten. Ik maakte dus heerlijke toast, met geroosterde tomaatjes en gepocheerd ei. Lekker simpel en gewoon lekker. Alleen dat eerste ei pocheren ging niet helemaal naar wens. Bij het pocheren van een ei wil je namelijk een zo vers mogelijk ei hebben, zo eentje waarbij het eiwit nog mooi bij elkaar gehouden wordt. De eieren had ik wel net gekocht, maar dat ei was toch niet zo vers als ik gehoopt had, waardoor ik (ondanks de schuimspaan) toch veel draden kreeg.

Ingrediënten

  • 8 roma cherrytomaten
  • 2 sneetjes brood
  • 2 kakelverse eieren
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de cherrytomaten op een bakblik, bedruip met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven.

Smeer de twee sneetjes brood aan weerszijden in met een beetje olijfolie en rooster ze.

Pocheer* de eieren.

Verdeel de geroosterde cherrytomaten over de sneetjes brood, druk plat en smeer uit.

Doe op ieder sneetje toast een gepocheerd ei en bestrooi met zout en peper.

*Om de eieren te pocheren breng je in een brede pan ruim water tegen de kook aan (dus niet kokend). Breek ieder ei op een schuimspaan en laat zo het al te vloeibare eiwit weglopen om draden te voorkomen. Laat de eieren in één keer in het water glijden. Laat de eieren 3½ minuut garen en schep uit de pan met behulp van een (schone) schuimspaan.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel