Chocoladeharten

Bij Valentijnsdag horen natuurlijk harten en chocolade. Dus wat is er beter dan harten van vanillecake, gevuld met aardbeienjam, gedoopt in chocolade. Inderdaad, helemaal niks! Deze chocoladeharten zijn een makkie om te maken, super lekker en zijn perfect voor een dag als Valentijnsdag (of iedere andere dag). Als ik heel eerlijk ben zijn de suikerhartjes vooral ter decoratie. Qua smaak voegen ze weinig toe, eigenlijk is het gewoon een kinderding, en kun je ze prima weg laten.

Ingrediënten (voor 7 stuks)

  • 100gr zachte roomboter
  • 100gr witte basterdsuiker
  • 4gr vanillesuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • ½tl vanille extract
  • 100gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 2el aardbeienjam
  • 1el water
  • 200gr pure chocolade
  • 50gr witte chocolade
  • Evt. suikerhartjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de boter met de suiker romig.

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei helemaal opgenomen is.

Spatel het zelfrijzend bakmeel er doorheen.

Vet de randen van een springvorm van 26cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe het beslag in de vorm en bak de cake in 12-14 minuten gaar.

Laat de cake afkoelen op een rek.

Meng de aardbeienjam met het water.

Steek 14 hartjes uit de cake en smeer 7 hartjes royaal in met jam.

Leg op ieder van de met jam besmeerde hartjes nog een vanille hart.

Smelt en tempereer de pure chocolade.

Haal ieder hart door de chocolade, laat het te veel aan chocolade er afdruipen en laat de chocolade stollen.

Smelt en tempereer de witte chocolade, en doe deze in een spuitzak.

Maak witte chocoladeharten op de chocoladecakejes en bedruip met witte chocolade.

Bestrooi eventueel met suikerhartjes en laat de witte chocolade stollen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel