Broodpudding met appel

Iedereen heeft wel eens wat oud brood over en daarvan maak je natuurlijk wentelteefjes! Ownee, broodpudding! Eigenlijk zijn dat een soort wentelteefjes (vind ik), maar dan met het brood in stukjes gesnedenen en heerlijk gebakken in de oven. Deze keer maakte ik een heerlijke variant met appel en glazuur. Super lekker als toetje en zelfs lekker bij de thee.

Ingrediënten

  • ½ oud stokbrood
  • 250ml + 2el volle melk
  • 50gr + 1el lichtbruine suiker
  • 1 ei iets losgeklopt
  • ½ + ¼ tl kaneel
  • ¼tl nootmuskaat
  • 1 + 1tl vanille extract
  • 30gr gesmolten roomboter
  • 1 goudreinette appel
  • Sap van een ½ citroen
  • 100gr poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd het brood in blokjes.

Meng 250ml melk, suiker, ei, ½ tl kaneel, 1 tl vanille, nootmuskaat en boter.

Doe de stukjes brood bij het mengsel en laat 5 minuten intrekken.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Meng de appelblokjes door het broodmengsel.

Meng de appel met 1el suiker, het sap van een halve citroen en ¼ tl kaneel.

Doe het broodmengsel in een ovenschaal van 20x20cm.

Bak het geheel in 40 minuten mooi goudbruin.

Meng de poedersuiker, 2el melk en 1tl vanille extract.

Giet de glazuur over de broodpudding bij het serveren.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel