Registeren
Wachtwoord vergeten?
Iedereen heeft wel eens wat oud brood over en daarvan maak je natuurlijk wentelteefjes! Ownee, broodpudding! Eigenlijk zijn dat een soort wentelteefjes (vind ik), maar dan met het brood in stukjes gesnedenen en heerlijk gebakken in de oven. Deze keer maakte ik een heerlijke variant met appel en glazuur. Super lekker als toetje en zelfs lekker bij de thee.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd het brood in blokjes.
Meng 250ml melk, suiker, ei, ½ tl kaneel, 1 tl vanille, nootmuskaat en boter.
Doe de stukjes brood bij het mengsel en laat 5 minuten intrekken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Meng de appelblokjes door het broodmengsel.
Meng de appel met 1el suiker, het sap van een halve citroen en ¼ tl kaneel.
Doe het broodmengsel in een ovenschaal van 20x20cm.
Bak het geheel in 40 minuten mooi goudbruin.
Meng de poedersuiker, 2el melk en 1tl vanille extract.
Giet de glazuur over de broodpudding bij het serveren.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.