Driedubbele chocolade cupcakes

Na de chocoladeharten van vorige week, had ik zin in nog meer chocolade. Wat zeg ik, chocolade, chocolade, en chocolade. Oftewel chocolade cupcakes, gevuld met chocolade ganache en een chocolade roomkaas topping. Perfect voor iedere chocoholic!

Ingrediënten (12 stuks)

  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 160gr + 50gr boter op kamertemperatuur
  • 150gr bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 25gr + 15gr cacao
  • 3el volle melk
  • 50gr + 50gr bittere chocolade
  • 125gr pure chocolade grofgehakt
  • 125ml slagroom
  • 1+1tl vanille extract
  • 200gr roomkaas
  • 90gr poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Roer 150gr boter met bruine suiker en vanille suiker romig.

Voeg één voor één de eieren toe, totdat deze zijn opgenomen.

Mix de melk en 1 theelepel vanillesuiker er doorheen.

Laat 50gr bittere chocolade smelten en iets afkoelen en schep door het beslag.

Zeef er het zelfrijzend bakmeel en de cacao en schep door het beslag.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.

Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt.

Giet de slagroom over de grofgehakte chocolade en roer totdat alle chocolade gesmolten is om een ganache te maken.

Laat 50gr bittere chocolade smelten.

Mix de roomkaas, met 1tl vanille extract, 50gr boter, de gesmolten chocolade, 15gr gezeefde cacao en de poedersuiker.

Maak een uitholling van 1-2cm breed in iedere cupcake en giet hier wat van de chocolade ganache in.

Spuit vervolgens een kleine toef chocolade roomkaas topping op iedere cupcake.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel