Registeren
Wachtwoord vergeten?
Na de chocoladeharten van vorige week, had ik zin in nog meer chocolade. Wat zeg ik, chocolade, chocolade, en chocolade. Oftewel chocolade cupcakes, gevuld met chocolade ganache en een chocolade roomkaas topping. Perfect voor iedere chocoholic!
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Roer 150gr boter met bruine suiker en vanille suiker romig.
Voeg één voor één de eieren toe, totdat deze zijn opgenomen.
Mix de melk en 1 theelepel vanillesuiker er doorheen.
Laat 50gr bittere chocolade smelten en iets afkoelen en schep door het beslag.
Zeef er het zelfrijzend bakmeel en de cacao en schep door het beslag.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt.
Giet de slagroom over de grofgehakte chocolade en roer totdat alle chocolade gesmolten is om een ganache te maken.
Laat 50gr bittere chocolade smelten.
Mix de roomkaas, met 1tl vanille extract, 50gr boter, de gesmolten chocolade, 15gr gezeefde cacao en de poedersuiker.
Maak een uitholling van 1-2cm breed in iedere cupcake en giet hier wat van de chocolade ganache in.
Spuit vervolgens een kleine toef chocolade roomkaas topping op iedere cupcake.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.