Bokkenpootjes mascarpone

Het heeft even geduurd, maar nu is het zo ver. Het winnende recept van Mariska Bitter eind december staat online. Waarom het zo lang duurde? Ik ging nog even op vakantie tussendoor en wilde het graag filmen, maar dan moet je wel eerst de goede spullen hebben. Maar nu staat ook dit smakelijke recept online, met filmpje uiteraard. Wel maakte ik maar de helft van het oorspronkelijke recept en voegde wat extra bokkenpootjes toe. Het was heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 175gr kersen (niet uitgelekt uit pot)
  • 8+2 bokkenpootjes
  • 125ml slagroom
  • 1el poedersuiker
  • 250gr mascarpone

Bereidingswijze

Laat de kersen uitlekken.

Hak 8 bokkenpootjes fijn.

Meng ¾ van de kersen met de fijngehakte bokkenpootjes.

Klop de slagroom met de poedersuiker bijna stijf.

Voeg de mascarpone toe en mix nog even kort.

Voeg ¼ van de kersen toe en schep door.

Neem een grote schaal en doe daarin een laagje bokkenpootjesmix in.

Doe daarop een laag van het mascarpone mengsel.

Herhaal dit eindigend met een laag van het mascarpone mengsel.

Verkruimel hierover 2 bokkenpootjes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel