Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit vind ik nou een typisch voorbeeld van een hapje dat je ook lekker als lunchgerecht kunt eten. Nou weet ik dat lang niet iedereen van geitenkaas houdt. Veel mensen vinden het nogal een uitgesproken smaak te hebben, maar ik vind dat dus reuze meevallen. Ik ben er dan ook gek op, vooral in combinatie met honing en tijm. Het recept voor de geitenklaasflapjes, waar ik ook peer in verwerkt heb, was dan ook snel bedacht.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Hak de walnoten fijn.
Meng de geitenkaas met de walnoten, honing en tijm.
Schil de peer, verwijder het klokhuis, snijd de peer in dunne plakjes en halveer de plakjes.
Snijd de drie plakjes bladerdeeg over de diagonaal doormidden.
Beleg de helft van ieder plakje met wat peer.
Verdeel de geitenkaas hierover.
Vouw de andere helft van het bladerdeeg er overheen en druk dicht met behulp van een vork.
Smeer ieder flapje in met een beetje losgeklopt ei.
Bak de flapjes 20 minuten in de oven.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.