Geitenkaasflapjes

Dit vind ik nou een typisch voorbeeld van een hapje dat je ook lekker als lunchgerecht kunt eten. Nou weet ik dat lang niet iedereen van geitenkaas houdt. Veel mensen vinden het nogal een uitgesproken smaak te hebben, maar ik vind dat dus reuze meevallen. Ik ben er dan ook gek op, vooral in combinatie met honing en tijm. Het recept voor de geitenklaasflapjes, waar ik ook peer in verwerkt heb, was dan ook snel bedacht.

Ingrediƫnten (6 flapjes)

  • 100gr zachte geitenkaas
  • 1el walnoten
  • 1tl honing
  • 1/8tl tijm
  • 1 peer (je hebt niet de hele peer nodig, dus de rest kun je lekker opsnoepen)
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Hak de walnoten fijn.

Meng de geitenkaas met de walnoten, honing en tijm.

Schil de peer, verwijder het klokhuis, snijd de peer in dunne plakjes en halveer de plakjes.

Snijd de drie plakjes bladerdeeg over de diagonaal doormidden.

Beleg de helft van ieder plakje met wat peer.

Verdeel de geitenkaas hierover.

Vouw de andere helft van het bladerdeeg er overheen en druk dicht met behulp van een vork.

Smeer ieder flapje in met een beetje losgeklopt ei.

Bak de flapjes 20 minuten in de oven.

Log nu in om een reactie te plaatsen