Registeren
Wachtwoord vergeten?
Cupcakes! Misschien niet meer de hype die ze een paar jaar geleden waren, maar nog altijd even lekker! De sleutel tot het maken van de lekkerste citroencupcakes is natuurlijk het gebruik van daadwerkelijke citroenen, in plaats van citroenaroma. Dat wil dus zeggen citroenschil en citroensap. Ik had helaas geen tijd om ook nog zelf lemoncurd te maken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Deze cupcakes zitten in ieder geval barstensvol citroensmaak en zijn dus gewoon super lekker.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Roer de 150gr boter met de vanillesuiker en basterdsuiker romig.
Mix één voor één de eieren er doorheen.
Voeg de 100ml citroensap en citroenrasp toe en roer door.
Voeg de melk toe en roer door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erdoor en schep door totdat je een egaal beslag hebt.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.
Bak de cupcakes in 20 minuten in de oven gaar en laat afkoelen op een rek.
Mix de roomkaas met de 50gr boter, poedersuiker en sap van een halve citroen.
Laat het mengsel opstijven in de koelkast.
Maak een uitholling van 1-2cm breed in iedere cupcake en doe in iedere cupcake een theelepel lemoncurd.
Spuit een toef of roos citroencrème op iedere cupcake.
Rasp eventueel nog wat citroenrasp over iedere cupcake ter decoratie.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.