Citroencupcakes

Cupcakes! Misschien niet meer de hype die ze een paar jaar geleden waren, maar nog altijd even lekker! De sleutel tot het maken van de lekkerste citroencupcakes is natuurlijk het gebruik van daadwerkelijke citroenen, in plaats van citroenaroma. Dat wil dus zeggen citroenschil en citroensap. Ik had helaas geen tijd om ook nog zelf lemoncurd te maken, maar dat bewaar ik voor een volgende keer. Deze cupcakes zitten in ieder geval barstensvol citroensmaak en zijn dus gewoon super lekker.

Ingrediënten (12 cupcakes)

  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 150gr + 50gr boter op kamertemperatuur
  • 200gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 100ml citroensap
  • Rasp van 2 citroenen
  • 3el melk
  • 200gr roomkaas
  • 90gr poedersuiker
  • Sap van een ½ citroen
  • 12tl lemoncurd

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Roer de 150gr boter met de vanillesuiker en basterdsuiker romig.

Mix één voor één de eieren er doorheen.

Voeg de 100ml citroensap en citroenrasp toe en roer door.

Voeg de melk toe en roer door.

Zeef het zelfrijzend bakmeel erdoor en schep door totdat je een egaal beslag hebt.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.

Bak de cupcakes in 20 minuten in de oven gaar en laat afkoelen op een rek.

Mix de roomkaas met de 50gr boter, poedersuiker en sap van een halve citroen.

Laat het mengsel opstijven in de koelkast.

Maak een uitholling van 1-2cm breed in iedere cupcake en doe in iedere cupcake een theelepel lemoncurd.

Spuit een toef of roos citroencrème op iedere cupcake.

Rasp eventueel nog wat citroenrasp over iedere cupcake ter decoratie.

Log nu in om een reactie te plaatsen