Yoghurtbroodjes

Pasen staat voor de deur! Dat betekent voor veel mensen natuurlijk paasontbijten of brunchen. Deze lekkere en super simpele yoghurtbroodjes passen daar perfect bij. Deze broodjes zijn zelfs zo makkelijk om te maken, dat je ze met gemak zelfs nog op paasochtend zou kunnen maken. Dat is misschien zelfs het lekkerst, want nog een beetje warm uit de oven zijn deze broodjes helemaal niet te weerstaan!

Ingrediënten (18-20 broodjes)

  • 600gr bloem + extra
  • 32gr bakpoeder (2 zakjes)
  • 2tl witte basterdsuiker
  • 2tl zout
  • 1 ei
  • 300gr volle yoghurt
  • 120ml + 2el volle melk
  • 120ml zonnebloemolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng 600 gram bloem met het bakpoeder, basterdsuiker en zout.

Voeg de yoghurt, 120 ml melk, de zonnebloemolie en het ei toe, en roer iets door.

Kneed het met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

Vorm van het deeg 18 ronde broodjes en verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Het deeg blijft erg plakkerig, eventueel kun je wat bloem op je handen doen om het vormen van de bolletjes makkelijker te maken.

Maak met een scherp mes een (ondiep) kruis in de bovenkant van de bolletjes.

Bestrijk de bovenkant van de bolletjes met de resterende melk.

Bak de broodjes 20-25 minuten mooi goudbruin.

Log nu in om een reactie te plaatsen