Paastaart

Nog wat lekkers nodig voor bij de thee of koffie deze paasdagen? Maak dan deze super lekkere paastaart. De slagroom heb ik verstevigd met behulp van gelatine, maar je zou er eventueel voor kunnen kiezen om daar een slagroomversteviger voor te gebruiken. Het is echt een heerlijke en makkelijk (ondanks de vele stappen) taartje om te maken. Ik heb hem gevuld met aardbeienjam, maar je zou ook kunnen overwegen om de taart te vullen met lemon curd voor wat extra frisheid.

Ingrediënten

  • 200gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 200gr boter op kamertemperatuur
  • 200gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 grote eieren
  • 2el melk
  • 1tl vanille extract
  • 1 vanillestokje
  • 250ml slagroom
  • 1 gelatineblaadje
  • 1tl poedersuiker
  • 150gr aardbeienjam
  • 6 aardbeien (gehalveerd)
  • 2tl witte chocoladerasp
  • 2tl pure chocoladerasp
  • 6 paaschocolaatjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig.

Klop er één voor één de eieren doorheen.

Klop de vanille extract erdoor.

Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.

Roer de melk erdoor.

Verdeel het beslag over twee beboterde en met bloem bestoven bakvormen met een diameter van 20cm. Of als je maar één bakvorm hebt kun je de twee taarten na elkaar bakken in dezelfde bakvorm.

Bak de taarten in 20-25 minuten goudbruin.

Laat de taarten afkoelen op een rek.

Verwarm de jam in een pannetje om deze meer smeerbaar te maken.

Haal de jam door een zeef om deze mooi glad te maken en laat afkoelen.

Als de cakes wat bol zijn geworden, snijd dan van één van de twee taarten de bolle bovenkant (zodat de twee helften beter op elkaar passen).

Smeer de bovenkant van de platte cake in met de aardbeienjam en leg de tweede cake er bovenop.

Laat het gelatine velletje weken in koud water.

Voeg de poedersuiker en de merg van het vanillestokje bij de slagroom.

Klop de slagroom bijna stijf.

Haal het gelatineblaadje uit het water, niet uitknijpen, verwarm het in pannetje tot de gelatine helemaal opgelost is.

Klop de slagroom verder stijf en giet al kloppend de gelatine er in een dun straaltje bij. Als je geen keukenmachine hebt is het handig om een paar extra helpende handen te hebben.

Doe de slagroom in een spuitzak met een kartelmond.

Spuit kleine rozetjes over de hele bovenzijde van de taart.

Verdeel de gehalveerde aardbeien langs de buitenrand van de taart.

Plaats één paaschocolaatje in het midden van de taart en plaats de rest tussen de aardbeien.

Bestrooi de taart met witte en pure chocoladerasp.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel