Lemon curd

Lemon curd, een zoetzure citroencrème die heerlijk is met scones, madeleines, als cakevulling en bij nog vele andere dingen. Onlangs gebruikte ik lemon curd in een recept, hartstikke lekker natuurlijk, maar helaas niet zelf gemaakt. Nu wist ik dat het niet heel moeilijk zou moeten zijn om zelf lemon curd te maken, dus heb ik dat gelijk op mijn shortlist van recepten gezet. Lemon curd heeft maar een beperkt aantal ingrediënten en vereist vooral een klein beetje geduld bij het maken.

Belangrijk is om te blijven roeren terwijl je het ei erdoor doet, je wilt immers geen omelet. In veel recepten wordt 200 gram suiker gebruikt, ik heb er voor gekozen om minder suiker te gebruiken. Ik vind dat de smaak van de citroen dan beter tot zijn recht komt.

Ingrediënten

  • 125gr ongezouten boter
  • 150gr fijne kristalsuiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • Sap van 2 citroenen
  • 2 eieren goed losgeklopt

Bereidingswijze

Laat de boter te samen met de suiker en citroenrasp au-bain-marie smelten.

Zeef de citroensap en roer erdoor.

Voeg al roerend de losgeklopte eieren toe.

Blijf rustig roeren totdat de lemon curd yoghurtdikte heeft, dit duur ongeveer 20 minuten.

Giet de lemoncurd in een schaal en dek af met plasticfolie (die je op de lemon curd drukt). Voor een helemaal glad resultaat kun je eventueel de lemon curd eerst door een zeef halen.

Laat de lemon curd afkoelen, hij zal nu nog dikker worden, en doe hem in een schone goed af te sluiten pot.

Bewaar de lemon curd in de koelkast.

Log nu in om een reactie te plaatsen