Poffertjesspiezen

Dit vind ik een klein ontbijtfeestje! Poffertjesspiezen met aardbeien, frambozen en poedersuiker. Daar word je toch als een kind zo blij van?! Super geschikt natuurlijk voor bij het paasontbijt of de paasbrunch. Of zelfs erg lekker als je een keer wat anders wilt serveren bij een high tea. Ik gebruik zelf een gietijzeren poffertjes pan, zo’n pan kun je mooi heet maken.

Ingrediënten (voor 10 spiezen)

  • 100gr bloem
  • ½tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 200ml karnemelk
  • 1 ei
  • 10 aardbeien gehalveerd
  • 20 frambozen
  • Beetje gesmolten roomboter
  • Poedersuiker

Benodigd

  • 5 satéprikkers

Bereidingswijze

Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.

Voeg de karnemelk toe en roer tot een egaal beslag.

Roer het ei erdoor.

Verhit de poffertjespan en vet in met roomboter.

Vul ieder kuiltje voor ongeveer 2/3 met beslag.

Zodra je op het beslag kleine bubbeltjes ziet draai je de poffertjes om, bak je ook de andere zijde goudbruin en haal je ze uit de pan.

Neem een spies en doe hierop een poffertje, een aardbei en een framboos. Herhaal dit en sluit vervolgens af met een poffertje.

Bestrooi met poedersuiker.

Log nu in om een reactie te plaatsen