Pastinaaksoep met champignons

Pastinaak, ja ook daar kun je soep van maken. Ik moet er wel gelijk bij zeggen dat dit zo’n soep is die niet iedereen aan zal spreken. Het is een soep met een best wel aardse smaak, oftewel de smaak van de pastinaak komt er echt goed uit. Gelukkig maar, want anders had ik het geen pastinaaksoep mogen noemen. De champignons geven het net even dat beetje extra en door ook wat room toe te voegen verzacht het een klein beetje de aardse smaak, zonder de echte pastinaaksmaak weg te nemen.

Ingrediënten

  • 800gr pastinaak in blokjes
  • 250gr kastanjechampignons in plakjes
  • 1 + 1 teen knoflook geperst
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 750ml + 500ml hete groentebouillon
  • Peper en zout
  • Scheutje room

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin 1 teen knoflook.

Voeg de champignons en de blaadjes van een half takje tijm toe.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Bak de champignons in enkele minuten gaar en zet apart.

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin 1 teen knoflook en de rode ui.

Voeg de pastinaak en blaadjes van een half takje tijm toe, en roer door.

Voeg 750ml groentebouillon toe en breng aan de kook.

Laat 20 minuten koken.

Haal de pan van het vuur (niet afgieten) en pureer de pastinaak.

Voeg nog eens 500ml groentebouillon toe en roer door.

Voeg de champignons toe.

Doe na het opscheppen in iedere kom nog een scheutje room.

Log nu in om een reactie te plaatsen