Registeren
Wachtwoord vergeten?
Pulled pork is een gerecht waar je veel geduld voor moet hebben, maar waar ook je geduld rijkelijk mee beloond wordt. Het vlees moet namelijk heel langzaam garen, zo’n 5-7 uur waardoor het heel mals wordt en het als het ware smelt in je mond. Traditioneel gezien wordt het vlees heel langzaam gegaard op de barbecue, maar je kunt het ook heerlijk bereiden in de slowcooker. Het heerlijke daaraan vind ik dat je het gelijk kunt stoven als het waren in de bijbehorende barbecuesaus. Hierdoor wordt het vlees nog veel smaakvoller. Praktisch voordeel is ook gelijk dat je de slowcooker ’s morgens aan kunt zetten, naar je werk kunt gaan en bij thuiskomst heerlijke pulled pork hebt, zonder dat je er verder naar om hoeft te kijken.
Meng voor de barbecuesaus de passata pommodori, tomatenpuree, ui, knoflook, citroensap, mosterd, natuurazijn, honing, worcestersaus, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijn, cayennepeper en zout en peper naar smaak.
Wrijf de procureur in met de cajunkruiden.
Verhit wat olie of boter in een pan en braad hierin de procureur aan.
Doe de procureur in de slowcooker en voeg de barbecuesaus toe.
Laat de procureur 5,5 tot 7 uur garen in de slowcooker.
Haal de procureur uit de slowcooker en trek met twee vorken uit elkaar.
Doe de barbecuesaus in een pan en laat 3 minuten al roerend iets inkoken.
Meng de pulled pork door de barbecuesaus.
Serveer op een broodje met wat coleslaw.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.