Mango chutney

Mango chutney is nou zo’n typisch voorbeeld van een chutney die, behalve om gewoon bij iets te eten, ook perfect is om te verwerken in een gerecht. De truc is natuurlijk om een mooie balans te creëren tussen het zoete van de mango en de suiker die wordt toegevoegd, het beetje zure van de azijn en de eventuele pit (die in deze chutney best meevalt) van een pepertje. Nou, al zeg ik het zelf, dat is goed gelukt in deze chutney. De echte mangosmaak is nog aanwezig en wordt niet overstemt, maar de andere toevoegingen geven de chutney precies dat beetje extra wat het nodig heeft.

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100ml appelcider azijn
  • 100gr lichtbruine suiker
  • Sap van 1 biologische citroen
  • ½ rode peper klein gesneden
  • ½tl paprikapoeder
  • ¼tl kaneel
  • 3cm gember geraspt

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de mango, appelciderazijn, lichtbruine suiker, citroensap, rode peper, paprikapoeder, kaneel en gember toe, en roer door.

Laat het geheel 45-55 minuten inkoken op laag vuur.

Doe de chutney in een potje en laat afkoelen.

Log nu in om een reactie te plaatsen