Registeren
Wachtwoord vergeten?
Mango chutney is nou zo’n typisch voorbeeld van een chutney die, behalve om gewoon bij iets te eten, ook perfect is om te verwerken in een gerecht. De truc is natuurlijk om een mooie balans te creëren tussen het zoete van de mango en de suiker die wordt toegevoegd, het beetje zure van de azijn en de eventuele pit (die in deze chutney best meevalt) van een pepertje. Nou, al zeg ik het zelf, dat is goed gelukt in deze chutney. De echte mangosmaak is nog aanwezig en wordt niet overstemt, maar de andere toevoegingen geven de chutney precies dat beetje extra wat het nodig heeft.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de mango, appelciderazijn, lichtbruine suiker, citroensap, rode peper, paprikapoeder, kaneel en gember toe, en roer door.
Laat het geheel 45-55 minuten inkoken op laag vuur.
Doe de chutney in een potje en laat afkoelen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.