Pavlova met lemon curd en aardbeien

Als je van lekker zoet houdt, dan is deze pavlova zeker wat voor jou. Heerlijke eiwitschuim die gedroogd is in de oven (je moet dus wel wat geduld hebben, met lemon curd en verse (Nederlandse) aardbeien. Een zoet geheel dus. Wel moet je de pavlova het liefst gelijk serveren, om te voorkomen dat hij slap wordt. Zo’n pavlova is namelijk lekker knapperig aan de buitenkant, maar nog een beetje zacht aan de binnenkant. Altijd een heerlijke combinatie.

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 142gr fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½tl natuurazijn
  • 1½ maizena
  • 3-4 el lemon curd
  • 250gr aardbeien
  • 1el amandelschaafsel
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Klop de eiwitten schuimig.

Voeg beetje bij beetje de suiker, maïzena en de azijn toe.

Klop de eiwitten helemaal stijf.

Vorm van het eiwit een cirkel van 25cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat het hart 3 uur in de oven drogen.

Laat de pavlova iets afkoelen voordat je het van het bakpapier los haalt.

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan.

Verdeel de lemon curd over de pavlova.

Verdeel de aardbeien over de lemoncurd.

Bestrooi met amandelschaafsel en poedersuiker.

Log nu in om een reactie te plaatsen