Registeren
Wachtwoord vergeten?
Vegetarisch koken hoeft niet per se een uitdaging te zijn, maar dat vind ik het toch soms wel. Vooral omdat ik niet altijd terug wil vallen op een vleesvervanger, liever niet zelfs. Maar goed, dan kom je toch veelal in de categorie veel groente uit, voor mij niet erg, want ik ben echt gek op groenten. In deze super lekkere groentechili die je in de slowcooker kan maken mis je het vlees dan ook totaal niet. Omdat er zowel kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten in zitten, vult hij echt super goed. En eigenlijk is hij gewoon super lekker. Ik heb hem binnen een week tijd al twee keer gemaakt, één keer voor gasten (die er ook erg over te spreken waren), en één keer een grote pan voor mezelf (er staan nu dan ook vier bakjes in de vriezer. Het echte werk is het snijwerk van de groenten, maar daarna heb je er echt geen omkijken meer naar.
Doe de ui, knoflook, wortels, courgettes, paprika, zwarte bonen, kidneybonen, kikkererwten, tomatenblokjes, tomatenpuree, rode peper, oregano, komijn, gemalen koriander, paprikapoeder, cayennepeper en zout en peper naar smaak in de slowcooker.
Schep goed door.
Doe de deksel op de slowcooker en laat 6-8 uur stoven.
Serveer met rijst, en wat zure room. Het is ook erg lekker met een beetje Turks brood erbij.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.