Kaneelcroissants

Ik zou liegen wanneer ik zou beweren dat ik regelmatig croissants eet. Eigenlijk eet ik ze vooral met feestdagen en in de vakantie. Oftewel ik heb er voor mezelf een beetje een luxe item van gemaakt. Ik vind croissants namelijk heel erg lekker, maar echt gezond zijn ze niet. Omdat het af en toe toch lekker is om een beetje dat vakantiegevoel te hebben, ook al ben je niet op vakantie, besloot ik om croissants te maken gevuld met kaneelsuiker. Echt een heerlijk recept om de dag mee te beginnen.

Ingrediƫnten (voor 6 croissants)

  • 1 rol croissantdeeg voor grote croissants
  • 3el kristalsuiker
  • 1tl kaneel
  • Beetje gesmolten boter
  • 1 ei
  • 1el melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de kristalsuiker en de kaneel.

Rol het deeg uit en snijd de individuele driehoeken deeg los.

Maak in iedere driehoek in de korte zijde een inkeping van 4 cm.

Smeer iedere driehoek in met een beetje gesmolten boter.

Bestrooi iedere driehoek met een beetje kaneelsuiker.

Rol iedere driehoek op tot een croissantrol, startend bij de zijde met de inkeping en eindigend bij de zijde met de smalle punt.

Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng het ei met de melk.

Smeer iedere croissant in met een beetje van het ei mengsel.

Bak de croissants in 12-14 minuten gaar in de oven.

Log nu in om een reactie te plaatsen