Registeren
Wachtwoord vergeten?
Morgen is het koningsdag en daar mag best een lekker gebakje bij. Daarom bakte ik deze heerlijke Koningstulband met rood, wit en blauwe accenten. Heel veer meer vanille dan deze tulband zal je het niet snel treffen met zowel vanillesuiker, vanille extract als vanillemerg. Mijn huis ruikt dan ook heerlijk op dit moment!
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beboter en bebloem de tulbandvorm.
Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig.
Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Voeg 2el melk, 1tl vanille extract en het merg van 1 vanillestokje toe en roer door.
Roer het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de tulband in 45-50 minuten gaar.
Laat de tulband 5 minuten in de vorm afkoelen, stort hem daarna op een rek en laat verder afkoelen.
Meng de poedersuiker, boter, 3el melk en 2el vanille extract tot een mooi glad geheel.
Bedruip de tulband met de gewenste hoeveelheid glazuur.
Versier de tulband met aardbeien en blauwe bessen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.