Koningstulband

Morgen is het koningsdag en daar mag best een lekker gebakje bij. Daarom bakte ik deze heerlijke Koningstulband met rood, wit en blauwe accenten. Heel veer meer vanille dan deze tulband zal je het niet snel treffen met zowel vanillesuiker, vanille extract als vanillemerg. Mijn huis ruikt dan ook heerlijk op dit moment!

Ingrediënten

  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 250gr zachte boter
  • 250gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2el + 3el melk
  • 1tl + 2el vanille extract
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 200gr poedersuiker
  • 25gr gesmolten boter
  • Handjevol aardbeien gehalveerd
  • Handjevol blauwe bessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Beboter en bebloem de tulbandvorm.

Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig.

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Voeg 2el melk, 1tl vanille extract en het merg van 1 vanillestokje toe en roer door.

Roer het zelfrijzend bakmeel erdoor.

Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de tulband in 45-50 minuten gaar.

Laat de tulband 5 minuten in de vorm afkoelen, stort hem daarna op een rek en laat verder afkoelen.

Meng de poedersuiker, boter, 3el melk en 2el vanille extract tot een mooi glad geheel.

Bedruip de tulband met de gewenste hoeveelheid glazuur.

Versier de tulband met aardbeien en blauwe bessen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel