Kip met chorizo

Hoog tijd voor weer een recept! Ik had namelijk even geen tijd om te koken vanwege drukte met werk en dat gaat natuurlijk soms gewoon voor. Ik was dan ook super blij dat ik weer de keuken in kon duiken en lekker kon kokkerellen. Dit recept, waar ik al een tijdje mee in mijn hoofd liep, was dan ook het eerste dat ik maakte. Het is echt zo’n gerecht wat altijd lekker is, misschien nog wel lekkerder met dit enorm warme weer, want de chorizo geeft het een heerlijk Spaans tintje.

Ingrediënten

  • 400gr kipdijfilet in blokjes
  • 225gr chorizo in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 400gr tomatenblokjes
  • 1tl paprikapoeder
  • ½tl gedroogde rozemarijn
  • 100ml rode wijn
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de kipblokjes toe en bak rondom gaar.

Voeg de paprika, chorizo en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes, rode wijn en rozemarijn toe en schep alles goed door.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Laat het geheel op laag vuur in 40 minuten zachtjes gaar sudderen.

Voeg het handjevol verse peterselie toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel