Gepofte aardappels met kruidenroom

Een recept dat heerlijk is op de barbecue en net zo makkelijk in de oven gemaakt kan worden. Dus wat voor weer het dit weekend ook wordt, deze gepofte aardappelen kun je sowieso eten. Het lekkere van het gebruik van de barbecue vind ik dat de aardappels knapperig worden aan de buitenkant. Maar aangezien ik weiger te barbecueën in de regen of als het echt heel koud is, is de oven een prima alternatief.

Ingrediënten

  • 4 flinke aardappels
  • 250gr crème fraîche of zure room
  • Handvol bieslook
  • Handvol platte perselie
  • Handvol verse munt
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden of verhit de barbecue.

Boen de aardappels schoon.

Pak iedere aardappel in een stuk aluminiumfolie in en pof ze 50-60 minuten in de oven of tussen de kolen van de barbecue. Bij een gasbarbecue kun je ze ook gewoon op het rooster leggen.

Snijdt de kruiden fijn.

Meng de kruiden met de crème fraîche.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Snijd de aardappels open en vul ze met de kruidenroom wanneer je ze serveert.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel