Yoghurtcupcakes met citroen en blauwe bessen

Dit recept is eigenlijk ontstaan door een aanbieding bij de Albert Heijn. Daar waren vorige week namelijk de blauwe bessen in de aanbieding en zo kwam mijn moeder met een extra bakje blauwe bessen thuis. Het tweede bakje was immers gratis, maar dan moesten we ineens wel heel veel blauwe bessen eten. De oplossing was dus simpel, ze verwerken in een heerlijk recept!

Ingrediënten

  • 200gr bloem
  • 2tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 180ml yoghurt
  • 200gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • 2x sap van 1 citroen
  • 125gr poedersuiker
  • 1tl vanille extract
  • 100ml zonnebloemolie
  • 250gr blauwe bessen

Bereidingswijze (20-24 cupcakes)

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zeef de bloem.

Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

Meng de yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, citroensap van 1 citroen, vanille extract en zonnebloemolie.

Meng het yoghurtmengsel met het bloemmengsel tot een glad geheel.

Roer de blauwe bessen erdoor.

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.

Bak de cupcakes in 25-30 minuten gaar.

Meng de poedersuiker met het sap van 1 citroen tot een glazuur.

Verdeel het glazuur over de cupcakes.

Log nu in om een reactie te plaatsen