Spinaziesalade met avocado en gepocheerd ei

Na een weekendje heel veel snoepen (ik was op scoutingkamp en het is een wonder dat ik mijn broek nog pas), was het tijd om weer gezond te eten. En dat gezonde eten wil ik nu met jullie delen. Ik maakte namelijk een heerlijke spinaziesalade met avocado, gepocheerd ei en een limoendressing. Heerlijk met een beetje geroosterd meergranen stokbrood.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 flinke handen verse bladspinazie
  • 1 avocado in plakjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • ½ komkommer in reepjes
  • 4 plakjes pancetta
  • 2el walnoten
  • Half meergranen stokbrood
  • 1 kakelvers ei
  • 1½ el limoensap
  • 1el + extra olijfolie
  • ¼ rode ui in dunne plakjes
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Meng de spinazie met de avocado, tomaat, rode ui en komkommer.

Verhit een pan en rooster hierin de walnoten.

Hak de walnoten grof en meng door de salade.

Rooster de pancetta in een pan totdat deze iets krokant is.

Scheur de pancetta in grove stukken en meng door de salade.

Meng de limoensap, 1 el olijfolie en zout en peper naar smaak.

Halveer het stuk stokbrood over de lengte en smeer de binnenzijde in met een beetje olijfolie.

Verwarm een grillpan (een koekenpan kan ook) en leg het stokbrood met de binnenzijde naar beneden in de pan.

Rooster het stokbrood tot het mooi krokant is.

Pocheer* het ei.

Leg het ei boven op de salade en serveer het geheel met het geroosterde stokbrood.

*Om het ei te pocheren breng je in een brede pan ruim water tegen de kook aan (dus niet kokend). Breek het ei op een schuimspaan en laat zo het al te vloeibare eiwit weglopen om draden te voorkomen. Laat het ei in één keer in het water glijden. Laat het ei 3½ minuut garen en schep uit de pan met behulp van een (schone) schuimspaan.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel