Registeren
Wachtwoord vergeten?
Drie maal is scheepsrecht, toch? Het duurde even voor ik dit recept goed onder de knie had. Het was vooral een kwestie van experimenteren met de temperatuur van de oven en de tijd die het gerecht nodig had. Ook weet ik nu weer dat je risotto nooit moet maken als je haast hebt. Nou ja dat wist ik eigenlijk al, maar ik ben eigenwijs en blijf het dan toch proberen. Ik moet zeggen dat het verder wel ideaal een ideaal recept is. Waar ik normaliter naast de pan blijf staan als ik risotto maak, kon ik het zo de oven in mikken en wachten tot het klaar is.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook met de ui.
Voeg de risotto toe en laat even meebakken tot dat de korrels bedekt zijn met een laagje olie of boter.
Doe de risotto in een ovenschaal.
Bestrooi met citroenpeper naar smaak.
Voeg de bouillon, wijn en citroensap en citroenrasp toe.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Laat de risotto 40 minuten garen in de oven.
Roer de Parmezaanse kaas en dille door de risotto.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.