Citroenrisotto uit de oven

Drie maal is scheepsrecht, toch? Het duurde even voor ik dit recept goed onder de knie had. Het was vooral een kwestie van experimenteren met de temperatuur van de oven en de tijd die het gerecht nodig had. Ook weet ik nu weer dat je risotto nooit moet maken als je haast hebt. Nou ja dat wist ik eigenlijk al, maar ik ben eigenwijs en blijf het dan toch proberen. Ik moet zeggen dat het verder wel ideaal een ideaal recept is. Waar ik normaliter naast de pan blijf staan als ik risotto maak, kon ik het zo de oven in mikken en wachten tot het klaar is.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300gr risottorijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperstv
  • 600ml groentebouillon
  • 300ml droge witte wijn
  • Rasp van 1½ biologische citroen
  • Sap van 1½ biologische citroen
  • (Citroen)peper
  • 50gr Parmezaanse kaas geraspt
  • Handjevol dille grof gesneden

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de knoflook met de ui.

Voeg de risotto toe en laat even meebakken tot dat de korrels bedekt zijn met een laagje olie of boter.

Doe de risotto in een ovenschaal.

Bestrooi met citroenpeper naar smaak.

Voeg de bouillon, wijn en citroensap en citroenrasp toe.

Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Laat de risotto 40 minuten garen in de oven.

Roer de Parmezaanse kaas en dille door de risotto.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel