Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ja ik weet dat het niet meer die lekkere 25 graden van gisteren is. Mijn auto gaf aan dat het maar 16 graden is vandaag, bah. Gelukkig maakt de temperatuur niet uit voor het eten van een heerlijk ijsje. En dat is zeker wat dit is. Een heerlijk volle chocolade ijs met lekkere witte chocolade stukjes erin. Ik moest me echt inhouden om slechts één bolletje te eten. Ok, als ik heel eerlijk ben, heb ik dat dat tweede bolletje ook wel gehaald, met alles wat ik gewoon tussendoor van het ijs heb lopen snoepen.
Snijd de vanillepeul open en verwijder het merg.
Doe de melk, slagroom, 150gr basterdsuiker, cacao, vanille extract, vanillemerg en peul in een pan en roer alles goed door elkaar.
Verhit dit tot net onder het kookpunt.
Voeg de extra pure chocolade toe en roer deze erdoor totdat het gesmolten is.
Klop ondertussen de eidooiers met 50gr basterdsuiker tot een luchtig geheel.
Roer nu twee eetlepels van het eidooiermengsel door het verhitte roommengsel (familie maken).
Roer nu ook de rest van het eidooiermengsel door het roommengsel en laat het 10 minuten zonder het te laten koken onder af en toe roeren pruttelen.
Laat het geheel afkoelen en plaats het minimaal 3 uur in de koelkast.
Verwijder de vanillepeul.
Draai er in de ijsmachine ijs van.
Doe nu vlak voordat het volledig ijs geworden is de witte chocolade stukjes erdoor erdoor.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.