Kip Korma

Ik vond het weer eens hoog tijd voor een avondmaaltijd. Niet een hapje, geen taart en ook geen feest eten. Hierbij dus een lekker kruidig en zeker niet ongezond gerecht. Bereid met yoghurt en heerlijk met rijst en wokgroenten past het goed in de gezonde januari sferen. De lijst met ingrediënten is lang, maar ondanks dat is het zeker niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten (3-4 personen):

  • 600gr kipfilet
  • 3cm gemberwortel geraspt
  • 2-3 tenen knoflook geperst
  • 2 volle tl garam massala
  • 1 volle tl chilipoeder
  • 1tl komijnzaad (djinten)
  • 1tl kardemom
  • 1 volle tl koriander (ketoembar)
  • 1tl zout
  • 3tl gemalen amandelen
  • 200ml volle yoghurt
  • 4 el wokolie
  • 1 ui in ringen
  • 100ml water
  • Evt. 1-2 rode pepers fijngehakt of 1 tl sambal

Bereidingswijze:

Snijd de kip in grote stukken.

Meng de gember, knoflook, garam massala, chilipoeder, komijnzaad, kardemom, koriander, zout, en amandelen door de yoghurt.

Doe het yoghurtmengsel over de kip en meng dit goed door elkaar.

Laat het 1 uur marineren.

Snijd de ui in ringen.

Verhit de olie in een pan.

Fruit de ui hierin.

Roerbak de kip hier 5-7 minuten in.

Voeg het water toe en laat de kip in een afgedekte pan 20-25 sudderen.

Voeg eventueel de peper of sambal toe en laat de saus wat inkoken.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel