Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik vond het weer eens hoog tijd voor een avondmaaltijd. Niet een hapje, geen taart en ook geen feest eten. Hierbij dus een lekker kruidig en zeker niet ongezond gerecht. Bereid met yoghurt en heerlijk met rijst en wokgroenten past het goed in de gezonde januari sferen. De lijst met ingrediënten is lang, maar ondanks dat is het zeker niet moeilijk om te maken.
Snijd de kip in grote stukken.
Meng de gember, knoflook, garam massala, chilipoeder, komijnzaad, kardemom, koriander, zout, en amandelen door de yoghurt.
Doe het yoghurtmengsel over de kip en meng dit goed door elkaar.
Laat het 1 uur marineren.
Snijd de ui in ringen.
Verhit de olie in een pan.
Fruit de ui hierin.
Roerbak de kip hier 5-7 minuten in.
Voeg het water toe en laat de kip in een afgedekte pan 20-25 sudderen.
Voeg eventueel de peper of sambal toe en laat de saus wat inkoken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.