Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dulce de leche, oftewel melkzoet (aldus Wikipedia), is een heerlijke karamelpasta gemaakt van gecondenseerde melk. Nou dat klinkt misschien niet super smakelijk, maar dat is het wel. Niet voor niks is dulce de leche erg bekend in Zuid-Amerika. Echte karamel is het niet, want dat maak je natuurlijk niet van melk, maar daar smaakt het niet minder lekker om. Dit goedje kun je op een boterham smeren, op een taart doen, of gewoon eten met een lepel.
Er zijn verschillende bereidingswijzen voor Dulce de leche. Een veelgebruikte methode is om het blikje in een pan met water 3 uur lang te koken. Nou heb ik gehoord dat het blikje kan ontploffen als het niet ver genoeg onder water staat. Ik koos er uiteindelijk voor om het au-bain-marie te maken. Enerzijds omdat ik geen ontploffend blikje wilde riskeren, anderzijds omdat ik dan ook mooi kon zien hoe het proces van gecondenseerde melk tot karamelpasta ging.
Giet de inhoud van het blikje gecondenseerde leeg in een schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Verwarm de gecondenseerde melk 2-3 uur au-bain-marie totdat hij de gewenste kleur en dikte heeft.
Roer even door.
Voeg eventueel wat zout toe, dat hoort officieel niet in het recept, maar is wel heel erg lekker.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.