Geroosterde paprikasoep met mascarpone

Een receptje van mijn moeder. Dit soepje wordt altijd door iedereen aan tafel blij ontvangen. Het is dan ook echt een heerlijk gerecht en perfect om gasten voor te schotelen. Zowel mijn moeder als ik kiezen er altijd voor om de paprika’s zelf te roosteren, maar als je echt lekker snel klaar wilt zijn kun je natuurlijk ook gewoon geroosterde paprika’s uit een potje gebruiken. De smaak zal er vast niet minder om zijn.

Ingrediënten

  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 400gr tomatenblokjes
  • 750ml groentebouillon
  • 125gr mascarpone
  • Handvol basilicum fijngesneden
  • ½-1tl oregano
  • ½-1tl tijm
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s, dek af met huishoudfolie en laat afkoelen.

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.

Ontvel de geroosterde paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

Voeg de paprika’s samen met de mascarpone, basilicum, oregano en tijm toe en pureer glad met een staafmixer.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel