Hamburger met geroosterde paprika en mosterdmayonaise

Ik had zo’n zin in een hamburger. Dus wat doe je dan? Je maakt er zelf eentje, dat blijft toch altijd het lekkerste! Ik kies er trouwens eigenlijk nooit voor om ook een hamburgerbroodje te gebruiken. Ik vind ze te zacht, snel zompig, en weinig smaak hebben. Liever heb ik een broodje met een beetje bite. Zo heb ik er in dit geval voor gekozen om witte afbakbroodjes te gebruiken. Super lekker als je het mij vraagt! Maar goed anders zou ik dit recept misschien ook niet posten.

Ingrediënten

  • 750gr rundergehakt
  • Handvol peterselie fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 flinke tl mosterd
  • 1tl paprikapoeder
  • ½el worcestershiresaus
  • 2 geroosterde paprika’s in grove stukkenv
  • 5 eieren
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 4 flinke mayonaise (of yogonaise)
  • 4tl grove mosterd
  • 3tl vloeibare honing
  • Zout
  • Peper
  • 5 knapperige broodjes (of iets anders naar je smaak)

Bereidingswijze

Meng de mayonaise, grove mosterd en honing door elkaar.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Meng het gehakt met de peterselie, knoflook, mosterd, paprikapoeder, worcestershiresaus en voeg peper en zout naar smaak toe.

Vorm 5 mooie dikke hamburgers van het gehaktmengsel.

Bak de hamburgers op de barbecue of in een grillpan tot ze gaar zijn.

Bak in een pan 5 spiegeleieren en het ontbijtspek.

Halveer de broodjes en smeer beiden helften royaal in met de mosterdmayonaise.

Beleg één helft van de broodjes met geroosterde paprika, een hamburger, ontbijtspek en een spiegelei, en doe de andere helft van het broodje er bovenop.

Serveer met frites of salade, of eet het gewoon lekker zo!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel