Pretzels met chocolade

Zo’n 4 jaar geleden was ik vlak na de kerst bij familie in de States. Zij hadden toen een enorm koekblik staan met zoute pretzels gehuld in witte chocolade. Daar heb ik me toch tegoed aan gedaan! Ook nam ik me gelijk voor om ze een keer zelf te maken. Zout en zoet blijft toch een heerlijke combinatie. Je moet wel even de tijd nemen om ze te maken, met het tempereren van de chocolade en de pretzels er doorheen halen ben je toch snel drie kwartier tot een uur bezig. Maar dan heb je wel een hele lekkere snack. Zoute pretzels in deze vorm zijn vaak bijna niet te vinden in de supermarkt, maar goed nieuws, bij Holland & Barret kwam ik ze uiteindelijk tegen.

Ingrediënten

  • 100gr zoute pretzels
  • 200gr witte chocolade
  • 50gr pure of bittere chocolade

Bereidingswijze

Tempereer de witte chocolade.

Haal de pretzels door de witte chocolade en laat de overtollige chocolade er goed aflopen. Dit kan bijvoorbeeld door iedere pretzel op een vork te nemen en even met de vork op het aanrecht of een bord te tikken.

Laat de chocolade uitharden op een bakpapiertje.

Tempereer de pure chocolade.

Bedruip de pretzels met de pure chocolade en laat uitharden.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel