Kaneelijs met bastognekoeken

Ik zou nu kunnen beweren dat ik hier thuis puffend en zwetend van de hitte zit en het daarom uiterst noodzakelijk vond om ijs te maken. Maar goed, ik zit hier in een kantoor met airco te typen, het is hier een zeer aangename temperatuur kan ik je vertellen. Natuurlijk was het warme weer wel de aanleiding voor het maken van ijs en dat is goed gelukt kan ik je vertellen. Heerlijk kaneelroomijs met bastognekoeken en nogatine. Om je vingers bij af te likken!

Ingrediƫnten

  • 600ml volle melk
  • 250ml volvette slagroom
  • 3 eigelen
  • 200gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 vanillepeul
  • 1el vanille extract
  • 1 kaneelstokje
  • 3el nogatine
  • 10 bastognekoeken in grove stukken gebroken

Bereidingswijze

Snijd de vanillepeul open en verwijder het merg.

Doe de melk, slagroom, 150gr basterdsuiker, kaneelstokje, vanille extract, vanillemerg en peul in een pan en roer alles goed door elkaar.

Verhit dit tot net onder het kookpunt.

Klop ondertussen de eigelen met 50gr basterdsuiker tot een luchtig geheel.

Roer nu twee eetlepels van het eigeelmengsel door het verhitte roommengsel (familie maken).

Roer nu ook de rest van het eigeelmensel door het roommengsel en laat het 10 minuten zonder het te laten koken onder af en toe roeren pruttelen.

Laat het geheel afkoelen en plaats het 3 uur (of langer) in de koelkast.

Verwijder de vanillepeul en het kaneelstokje.

Draai er in de ijsmachine ijs van.

Doe nu vlak voordat het volledig ijs geworden de nogatine en stukjes bastognekoeken erdoor.

Laat het ijs eventueel verder bevriezen in de vriezer.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel