Vegetarische quesadilla

Ik heb weleens de opmerking gekregen dat ik wel heel vaak wraps eet. Ik vind ze dan ook gewoon heel lekker. Van wraps naar quesadillas is dan ook geen hele grote stap. Zeker niet deze vegetarische quesadillas, die echt een koud kunstje zijn om te maken. Ze vullen ook goed door onder andere de zwarte bonen die erin zitten. De quesadillas zijn overigens heerlijk om te serveren met avocado, crème fraîche en salsa.

Ingrediënten

  • 400gr zwarte bonen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperstv
  • 2 handen vol bladspinazie
  • 2tl paprikapoeder
  • 2tl komijn
  • ¼tl koriander
  • ¼tl chilipoeder
  • Zout
  • Peper
  • 125ml crème fraîche
  • Kopje geraspte belegen geitenkaas
  • 4 wraps

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de paprika, zwarte bonen, paprikapoeder, komijn, chilipoeder, en zout en peper naar smaak toe.

Bak het geheel op middelhoog vuur 3-4 minuten door.

Voeg de bladspinazie toe en bak nog eens 2 minuten door.

Smeer de wraps in met een beetje crème fraîche.

Beleg iedere wrap voor de helft met het groentemengsel.

Verdeel de geitenkaas over het groentemengsel en vouw de wraps dicht.

Verhit een koekenpan en bak hierin de quesadillas 3-4 minuten aan iedere zijde totdat ze mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel