Banketbakkersroom

Dit heerlijke romige goedje, waar niet eens room in zit, is heerlijk als vulling voor taarten en andere soorten gebak. Door het gebruik van een vanillestokje en een beetje vanille extract (in mijn geval zelfgemaakt) krijgt de banketbakkersroom een heerlijk subtiele vanillesmaak. Je kunt het ook naast gewoon zo gebruiken als vulling voor bijvoorbeeld een aardbeientaart, ook goed gebruiken in een botercrème. Let daarbij wel op dat de banketbakkersroom en boter allebei op kamertemperatuur zijn om te zorgen dat je ze goed kunt mengen.

Ingrediënten

  • 25gr bloem gezeefd
  • 50gr witte basterdsuiker
  • 2tl vanille extract
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 250ml volle melk

Bereidingswijze

Meng de eidooiers met 25gr bloem en 2 eetlepels melk tot een geheel.

Breng de resterende melk met de 50 gram basterdsuiker, 2 theelepels vanille extract en merg van het vanillestokje tegen de kook aan.

Giet de hete melk al kloppend op het eidooiermengsel.

Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend nog 3-5 minuten op laag vuur tot het de gewenste dikte heeft (een hele dikke vla).

Laat de room al roerend in een koud au-bain-marie afkoelen.

Doe de room in een schaaltje en dek af met vershoudfolie, waarbij je de folie op de room drukt.

Laat de room verder afkoelen in de koelkast, de room zal nog verder indikken.

Log nu in om een reactie te plaatsen