Varkenshaas in honing-mosterdsaus

Dit recept had ik al een tijdje op mijn lijstje staan om te delen op mijn blog. Ik had het een paar maanden geleden al eens gemaakt en dat was toen erg goed bevallen. Ik maakte er toen een heerlijke marinade van in plaats van een saus, maar beiden waren even heerlijk. Honing en mosterd vind ik echt een geweldige combinatie, gek genoeg vind ik mosterd op zichzelf helemaal niet zo lekker. Waarom? Voor mij heeft mosterd toch net dat beetje zoete nodig van de honing, al vermoed ik dat veel mensen dat vast niet met me eens zijn.

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 4el zonnebloemolie
  • 3el grove mosterd
  • 4el honing
  • 1el appelciderazijn
  • 3 tenen knoflook geperst
  • ½tl paprikapoeder
  • ½tl chilipoeder
  • Zout en peper
  • 125ml crème fraîche

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaasjes over de lengte in drieën.

Meng de knoflook, met de olie, mosterd, honing, azijn, paprikapoeder en chilipoeder.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Doe de varkenshaasjes in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Haal de varkenshaas uit de marinade en zet de resterende marinade opzij. Let op niet weggooien, want die heb je nodig als basis voor de saus.

Bak de varkenshaas ongeveer 7-10 minuten aan iedere zijde op laag vuur.

Haal de varkenshaas uit de pan en leg op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

Doe de resterende marinade in de pan en verwarm op middelhoog vuur.

Voeg de crème fraîche toe en roer het geheel goed door.

Verwarm de saus nog 2 minuten op middelhoog vuur en giet over de varkenshaas.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel