Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit recept had ik al een tijdje op mijn lijstje staan om te delen op mijn blog. Ik had het een paar maanden geleden al eens gemaakt en dat was toen erg goed bevallen. Ik maakte er toen een heerlijke marinade van in plaats van een saus, maar beiden waren even heerlijk. Honing en mosterd vind ik echt een geweldige combinatie, gek genoeg vind ik mosterd op zichzelf helemaal niet zo lekker. Waarom? Voor mij heeft mosterd toch net dat beetje zoete nodig van de honing, al vermoed ik dat veel mensen dat vast niet met me eens zijn.
Snijd de varkenshaasjes over de lengte in drieën.
Meng de knoflook, met de olie, mosterd, honing, azijn, paprikapoeder en chilipoeder.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de varkenshaasjes in de marinade en laat minimaal 1 uur marineren.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Haal de varkenshaas uit de marinade en zet de resterende marinade opzij. Let op niet weggooien, want die heb je nodig als basis voor de saus.
Bak de varkenshaas ongeveer 7-10 minuten aan iedere zijde op laag vuur.
Haal de varkenshaas uit de pan en leg op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Doe de resterende marinade in de pan en verwarm op middelhoog vuur.
Voeg de crème fraîche toe en roer het geheel goed door.
Verwarm de saus nog 2 minuten op middelhoog vuur en giet over de varkenshaas.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.