Salade gerookte kip

Vandaag had ik even geen zin of tijd om een uitgebreide warme maaltijd klaar te maken. Ik ben al sinds vanmorgen vroeg druk bezig, dus ga ik vandaag voor een lekkere salade met gerookte kip en zelfgemaakte croutons. Croutons maak je heel makkelijk in de oven van een paar sneetjes oud brood. Iets wat ik zelf eigenlijk lekkerder vind dan de croutons die je bij de supermarkt koopt. Door zowel de kip als het brood croutons vult de salade goed en je zult het warme avondeten niet eens missen.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • ½ gerookte kipfilet
  • 40gr rucola
  • Halve appel (smaak naar keuze)
  • 2 geschrapte worteltjes
  • ½ rode paprika
  • 1 tomaat
  • Halve komkommer
  • 30gr pijnboompitten
  • 3 (bruine) oude boterhammen
  • 50 gram fêta
  • 3el extra vierge olijfolie
  • 2el balsamico azijn
  • 1el honing
  • 1,5tl grove mosterd
  • 2tl yogonaise
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de boterhammen in blokjes en overgiet ze met 1el olijfolie en schep ze goed door.

Bak de stukjes boterham op een bakplaat in 8-10 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

Rooster de pijnboompitten.

Snijd de appel in blokjes.

Rasp de wortel.

Schil de komkommer en met een kaasschaaf schaaf er lange slierten van.

Halveer de tomaat en snijd in plakjes.

Snijd de de paprika in reepjes

Meng dit alles met de rucola.

Snijd de kipfilet in plakjes.

Leg de plakjes kipfilet over de salade.

Doe hierover de pijnboompitten.

Verkruimel de fêta erover.

Doe de croutons erover.

Voor de dressing meng de olijfolie, balsamico azijn, honing, mosterd, yogonaise en snuf zout in een schaaltje.

Doe de dressing over salade.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel