Vanillecake met kaneelswirl

Kaneelswirl, tja niet echt een goed Nederlands woord. Ik kon er helaas geen beter woord voor verzinnen. Deze cake is eigenlijk gewoon een kaneelbroodje, maar dan in de vorm van een cake. Een vanillecake waar ik afwisselend laagjes kaneelsuiker in het beslag gedaan heb. Voor iemand als ik, die gek is op kaneel en cake, een onweerstaanbare combinatie. Wat mij betreft een heerlijke aanrader die helemaal afgemaakt wordt met een beetje vanilleglazuur voor het echte kaneelbroodjes effect. Het enige nadeel is hooguit dat het lastig is om van de cake af te blijven en ik dus mogelijk binnenkort nieuwe broeken moet kopen.

Ingrediënten

  • 200gr zachte boter
  • 200gr witte basterdsuiker
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2el + 1½el volle melk
  • 1tl + 1el vanille extract
  • 100gr poedersuiker
  • 13gr gesmolten boter
  • 4el kristalsuiker
  • ½tl kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Beboter en bebloem een cakevorm.

Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.

Klop er één voor één de eieren doorheen.

Voeg 2el melk en 1tl vanille extract toe en klop erdoor.

Roer het zelfrijzend bakmeel erdoor.

Meng de kristalsuiker met de kaneel.

Doe 1/5 van het beslag in de cakevorm en zorg dat het goed over de bodem verdeeld is.

Verdeel hierover ¼ van de kaneelsuiker.

Herhaal dit nog eens drie keer en eindig daarna met een laag cakebeslag.

Neem een mes en ga met een slingerende beweging van links naar rechts door het cakebeslag.

Bak de cake in 55-60 minuten gaar in de oven.

Laat de cake 10 minuten in de vorm en daarna op een taartrek afkoelen.

Meng de poedersuiker, met 1½el melk, 1el vanille extract en de gesmolten boter.

Giet het glazuur over de cake.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel