Hummus met pitachips

Dit recept is zo simpel dat ik me erover verbaas dat ik niet eerder hummus gemaakt heb. Ik zal je het zelfs nog mooier vertellen, ik had hiervoor zelfs nog nooit hummus gegeten. Nu vraag je je misschien af waarom, maar daar heb ik niet echt een goede reden voor. Wel een slechte reden trouwens, namelijk dat ik de naam echt vreselijk vind en ook de kleur is niet super aantrekkelijk. Slaat helemaal nergens op natuurlijk! Nou mag je een boek natuurlijk nooit op zijn kaft beoordelen, dus was het hoog tijd om zelf eens hummus te maken, maar dan wel met ook nog eens super lekkere pitachips erbij. Deze laatste zijn trouwens ook echt een aanrader!

En wat ik van de hummus vind? Tot mijn verbazing (oké niet helemaal, ik wist wat er in ging) geweldig lekker. Wat mij betreft is hij zelfs het lekkerst als hij even gestaan heeft en de smaken er echt goed ingetrokken zijn.

Ingrediënten

  • 310gr kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 2el citroensap
  • 2el tahini
  • 1½el olijfolie
  • ½tl gemalen komijn
  • ¼tl + ¼tl paprikapoeder
  • 3-4 el water
  • Peper en zout
  • 1-2el pijnboompitten
  • 1-2el fijngesneden platte peterselie

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de kikkererwten met de knoflook, citroensap, tahini, olijfolie, komijn, ¼tl paprikapoeder in de keukenmachine en maal tot een gladde massa.

Voeg 3 tot 4 eetlepels water toe en mix tot een smeuïge massa.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Rooster de pijnboompitten.

Doe de hummus in een schaaltje, bestrooi met paprikapoeder, peterselie en pijnboompitten.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel