Pizza margherita

De pizza margherita, de enige pizza die ik als kind at. Niet heel erg avontuurlijk, maar wel hartstikke lekker. Ook erg leuk om een keer zelf te maken. Ik vind het altijd het lekkerst als er niet al te veel kaas op zit, als ik bergen kaas zou willen eten, dan zou ik wel een vierkazenpizza maken. Misschien dat er voor sommige mensen wat weinig kaas op deze pizza zit, maar iedereen is natuurlijk vrij om er de dubbele of driedubbele hoeveelheid op te doen. Voor mij is deze hoeveelheid in ieder geval perfect (zeker omdat ik niet zo heel goed tegen kaas kan). Okay, genoeg over kaas, deze pizza heeft namelijk ook een lekkere tomatensaus en een heerlijk knapperige bodem.

Ingrediënten

  • 250gr bloem
  • 100ml + 50ml lauw water
  • ½ zakje instant gist (3,5 gr)
  • ½tl witte basterdsuiker
  • ½tl zout
  • 2½el + extra olijfolie
  • 250gr cocktailtomaten in vieren gesneden
  • 4 roma tomaten in vieren gesneden
  • 3 tenen knoflook grof gesneden
  • 1 medium rode ui grof gesneden
  • 1½tl + extra oregano
  • 1tl gedroogde basilicum
  • 1-2tl balsamicoazijn
  • 125gr buffelmozzarella
  • Handjevol verse basilicum
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Meng 50ml water met de gist en de basterdsuiker.

Meng de bloem met het zout.

Maak een kuiltje in de bloem en doe hierin het gistmengsel.

Voeg het resterende water en 2½el olijfolie toe.

Meng het tot een soepel deeg.

Laat het deeg 45-60 minuten rijzen tot het in hoeveelheid verdubbeld is.

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe de tomaten, ui, knoflook, gedroogde basilicum en 1½tl oregano op een bakplaat en roer door.

Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Besprenkel het geheel met olijfolie.

Rooster de tomaten 15 minuten in de oven.

Doe de tomaten in de keukenmachine en voeg 1tl balsamicoazijn toe.

Pureer het geheel glad.

Doe de tomatensaus in een pan en laat 5 minuten zachtjes koken.

Laat de tomatensaus afkoelen.

Verwarm de oven tot 245 graden.

Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

Rol ieder stuk deeg uit tot een cirkel van ongeveer 25-30cm doorsnede.

Leg iedere deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.

Smeer beide cirkels in met ongeveer 2 juslepels tomatensaus. Laat hierbij ongeveer 2cm deeg langs de rand vrij.

Verdeel de mozzarella over de 2 pizza’s.

Bestrooi beide pizza’s met een klein beetje oregano.

Bak de pizza’s om de beurt in 10-12 minuten gaar.

Bestrooi met verse basilicum.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel