Registeren
Wachtwoord vergeten?
Waar zal ik beginnen? Ik denk dat ik maar eens begin met zeggen dat deze bolognesesaus echt SUPER lekker is. Niet geheel mijn eigen recept, of eigenlijk grotendeels niet, want het recept is namelijk van mijn moeder. Het enige wat ik aangepast heb is de manier van koken. De saus moet namelijk een uur pruttelen en ik heb er voor gekozen om dat in de oven te doen. De saus wordt hierdoor extra dik en krijgt een hele mooie donkere kleur. Overigens is de saus niet alleen heerlijk over de pasta heen, je kunt hem ook gebruiken om een heerlijke bolognese lasagne te maken. Dat recept zal ik binnenkort delen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de bleekselderij en de wortels fijn in de keukenmachine of met de hand.
Doe wat olie of boter in een ovenbestendige pan.
Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak enkele minuten door op laag vuur.
Voeg de spekreepjes, wortels en de bleekselderij toe en laat enkele minuten meebakken.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, rode wijn, tijm, rozemarijn, laurier, oregano, basilicum, en zout en peper naar smaak toe en roer het geheel goed door.
Plaats de pan nu zonder deksel in de oven en laat 1 uur pruttelen.
Kook de pasta zoals omschreven om de verpakking.
Serveer de pasta met de bolognesesaus.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.