Pasta bolognese

Waar zal ik beginnen? Ik denk dat ik maar eens begin met zeggen dat deze bolognesesaus echt SUPER lekker is. Niet geheel mijn eigen recept, of eigenlijk grotendeels niet, want het recept is namelijk van mijn moeder. Het enige wat ik aangepast heb is de manier van koken. De saus moet namelijk een uur pruttelen en ik heb er voor gekozen om dat in de oven te doen. De saus wordt hierdoor extra dik en krijgt een hele mooie donkere kleur. Overigens is de saus niet alleen heerlijk over de pasta heen, je kunt hem ook gebruiken om een heerlijke bolognese lasagne te maken. Dat recept zal ik binnenkort delen.

Ingrediënten

  • Pasta voor 4-5 personen
  • 500gr rundergehakt
  • 200gr spekreepjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 80gr worteltjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 800gr tomatenblokjes
  • 140gr tomatenpuree
  • 275ml rode wijn
  • 1 flinke tl tijm
  • 1 flinke tl rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flinke tl oregano
  • Handvol basilicum fijngesneden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hak de bleekselderij en de wortels fijn in de keukenmachine of met de hand.

Doe wat olie of boter in een ovenbestendige pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg het gehakt toe en bak enkele minuten door op laag vuur.

Voeg de spekreepjes, wortels en de bleekselderij toe en laat enkele minuten meebakken.

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, rode wijn, tijm, rozemarijn, laurier, oregano, basilicum, en zout en peper naar smaak toe en roer het geheel goed door.

Plaats de pan nu zonder deksel in de oven en laat 1 uur pruttelen.

Kook de pasta zoals omschreven om de verpakking.

Serveer de pasta met de bolognesesaus.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel