Kikkererwtencurry

Ik had echt zo’n zin om weer eens een lekkere curry te maken. Dus hoog tijd om aan de slag te gaan. Stap één, huisgenootje uitnodigen om mee te eten, ik maak namelijk qua hoeveelheid nooit curry voor één persoon. Stap twee, zelf naanbrood maken (tenminste in mijn geval, want je kunt het ook kopen). Als je dat trouwens wilt doen, moet je wel wat extra tijd uittrekken voor dit gerecht, het deeg moet immers rijzen. Voordeel is wel dat je ondertussen gewoon de curry kunt maken. Stap drie, was dan ook de curry maken. Man o man, wat was dat een lekkere curry. Ik had echt een flinke pan curry gemaakt, ruim voldoende om met drie personen van te eten, mijn huisgenootje en ik hebben de pan echter helemaal leeg geschraapt.

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 500-600gr kipdijfilet in blokjes
  • 2 medium uien gesnipperd
  • 6 tenen knoflook geperst
  • 1 rood pepertje zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 620gr kikkererwten
  • 800gr gepelde tomaten
  • 400gr tomatenblokjes
  • 4 handenvol verse bladspinazie
  • 4tl garam massala
  • 4tl kurkuma
  • 4tl gemalen koriander
  • 3tl paprikapoeder
  • ¼tl chilipoeder
  • 400ml kokosmelk
  • Handjevol verse koriander grof gesneden
  • Naanbrood of rijst om erbij te serveren

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit de ui, knoflook en de rode peper.

Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom gaar.

Voeg de kikkererwten, bladspinazie, garam massala, kurkuma, gemalen koriander, chilipoeder en paprikapoeder toe en bak 2-3 minuten door op middelhoog vuur.

Voeg de gepelde tomaten toe en druk iets fijn met een spatel.

Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel door.

Laat het geheel 10 minuten op laag vuur stoven.

Voeg de kokosmelk toe en roer door.

Laat de curry nog eens 20 minuten op laag vuur stoven.

Voeg de verse koriander toe.

Serveer de curry met naanbrood of rijst.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel