Sinterklaas Arretjescake

Het maakt voor deze cake niet uit of je nou kunt bakken of niet, deze cake kan iedereen maken. Normaliter maak je deze cake met theebiscuitjes, echter voor deze variant heb ik chocoladekruidnoten en speculaasbrokken gebruikt. De cake is ongelooflijk makkelijk om te maken en SUPER LEKKER (aldus mijn scoutingkids). Voor dit recept heb je vooral een beetje geduld nodig. De cake moet namelijk opstijven in de koelkast. Je kunt hem dus ook het beste een avondje van tevoren maken. Eigenlijk ideaal voor de Sinterklaasavond, want op de dag zelf heb je er geen omkijken naar en kun je ’s avonds heerlijk snoepen.

Ingrediënten

  • 250gr roomboter
  • 2 eieren
  • 75gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2tl vanille extract
  • 30gr cacao
  • 100gr pure chocolade
  • 200gr + extra chocolade kruidnoten
  • 125gr + extra speculaasbrokken in grove stukken gebroken

Bereidingswijze

Smelt de boter samen met de chocolade.

Roer de vanille extract er doorheen.

Klop ondertussen de eieren op hoge snelheid luchtig.

Mix de cacao, basterdsuiker en vanillesuiker op hoge snelheid door de eieren tot het een egaal geheel.

Blijf mixen terwijl je het botermengsel toevoegt en alles tot één geheel mixt.

Voeg de kruidnoten en de speculaasbrokken toe en roer door totdat de kruidnoten en het speculaas bedekt zijn met een laag chocoladecrème.

Bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier.

Verdeel het chocolade mengsel over de bakvorm.

Bestrooi de bovenzijde met de extra kruidnoten en speculaasbrokken en druk een beetje aan.

Zet de arretjescake een nacht in de koelkast om op te stijven.

Snijd de arretjescake in met een scherp mes in 16 tot 20 stukken.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel