Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dat pasta niet enorm gezond is weten de meeste mensen wel. Met name witte pasta, maar ook volkorenpasta is het niet helemaal, al is die laatste wel gezonder dan de eerste variant. Het zit hem, zoals met veel dingen, natuurlijk in hoeveel je ervan eet. Zelf vind ik het altijd enorm verleidelijk om zo’n lekkere berg spaghetti, tagliatelle of penne op mijn bord te gooien met een paar goede scheppen saus. Als je naar restaurants gaat is het daar vaak niet anders, enorme borden met eten (behalve bij de nouvelle cuisine, daar krijg je hooguit drie doperwten).
Ik vond dat het hoog tijd werd om eens een gezond alternatief te proberen voor pasta en maakte daarom deze “spaghetti”, van courgette. Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben met het resultaat. Er vanuit gaande dat je courgette lust, is het echt een prima vervanger voor een reguliere pasta. De grote bonus is dat je er zo veel van kan eten als je wilt, al moet je natuurlijk wel uitkijken met de saus.
Snijd met een mandoline de courgette in dunne reepjes (net als spaghetti).
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Bereid het recept voor gehaktballetjes in tomatensaus.
Voeg aan de tomatensaus de paprika en de champignons toe, laat dit vijf minuten zachtjes pruttelen.
Verhit wat olie in een pan.
Bak de courgette-spaghetti 1-2 minuutjes op hoog vuur door. Voeg hier naar smaak peper en zout aan toe.
Serveer met de saus er overheen.
Eet smakelijk!
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.