Truffelrisotto

Ik ben gek op de smaak van truffel! Truffelchips, truffelpasta, truffelkaas, het maakt niet uit, ik lust het allemaal. Vorige week at ik nog een heerlijke truffeldip op de Country & Christmas fair. Die zal ik binnenkort eens proberen na te maken, want dat zal uitstekend bij de kerstborrel smaken. Voor nu heb ik een heerlijke truffelrisotto gemaakt. De smaak van de truffel is heerlijk subtiel aanwezig, maar zeker niet te missen.

Voor de risotto heb ik een truffeltapenade (salsa tartufata) gebruikt om hem de truffelsmaak te geven. Er kan nogal een verschil zitten tussen de verschillende soorten truffeltapenade. Ik ga niet beweren dat ik allerhande tapenades heb uitgeprobeerd, want dat is niet zo. Ik heb wel uitgebreid online gekeken welke tapenades goed uit de bus kwamen. Zo moet je bijvoorbeeld letten op het percentage truffel (minimaal 5%). Inmiddels heb ik twee tapenades ontdekt die heerlijk zijn, de salsa tartufata van Acqualagna en de salsa tartufata van DiGusti. Een goede truffeltapenade is niet goedkoop, maar het geld zeker meer dan waard.

Ingrediƫnten (2-3 personen)

  • 200gr risottorijst
  • 2 flinke tenen knoflook geperst
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 250gr champignons in plakjes
  • 600ml groentebouillon
  • 200ml droge witte wijn
  • 3-4tl truffeltapenade (afhankelijk van hoe sterk je de truffelsmaak wilt hebben)
  • Bosje verse platte peterselie grof gesneden
  • 1-2el Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de risottorijst en champignons toe en roer deze door de pan totdat alle risottokorrels bedekt zijn met een laagje boter/olie.

Draai het vuur laag en voeg de witte wijn toe.

Als alle witte wijn is opgenomen in de rijst voeg je een soeplepel bouillon toe.

Als de bouillon is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.

Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Roer ondertussen ook regelmatig alles door.

Voeg de truffeltapenade toe en roer door.

Voeg de peterselie tezamen met de Parmezaanse kaas toe aan de risotto.

Breng op smaak met zout en peper.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel