Registeren
Wachtwoord vergeten?
De feestdagen staan voor de deur, dus het is weer tijd voor voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en andere lekkernijen. Ik begin vandaag met een soep van cherrytomaten. Deze soep is niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk en snel om te maken. De feestdagen draaien bij veel mensen om eten, maar wat mij betreft hoeft dat niet te betekenen dat je uren in de keuken staat. Helemaal niet juist! Ik combineer tijdens de feestdagen graag lekker (niet al te moeilijk) eten, met kerstfilms kijken, spelletjes spelen, en gewoon heerlijk ontspannen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de cherrytomaten samen met de ui, knoflook, en Italiaanse kruiden op een bakplaat.
Besprenkel met een beetje olie.
Rooster de tomaten 15-20 minuten in de oven.
Pureer de tomaten, ui, knoflook en kruiden tot een gladde puree.
Verhit de boter samen met de bloem in een kookpan en laat de bloem even garen.
Voeg de gepureerde cherrytomaten, tomato frito en bouillon toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.