Cherrytomatensoep

De feestdagen staan voor de deur, dus het is weer tijd voor voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en andere lekkernijen. Ik begin vandaag met een soep van cherrytomaten. Deze soep is niet alleen heerlijk, maar ook makkelijk en snel om te maken. De feestdagen draaien bij veel mensen om eten, maar wat mij betreft hoeft dat niet te betekenen dat je uren in de keuken staat. Helemaal niet juist! Ik combineer tijdens de feestdagen graag lekker (niet al te moeilijk) eten, met kerstfilms kijken, spelletjes spelen, en gewoon heerlijk ontspannen.

Ingrediënten (3 personen)

  • 800gr rivolo cherrytomaten zonder kroontje
  • 1 medium ui grof gesneden
  • 2 flinke tenen knoflook grof gesneden
  • 1el Italiaanse kruiden
  • Scheutje olie
  • Flinke klont boter
  • 1el bloem
  • 350gr tomato frito
  • 300ml groente bouillon
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Doe de cherrytomaten samen met de ui, knoflook, en Italiaanse kruiden op een bakplaat.

Besprenkel met een beetje olie.

Rooster de tomaten 15-20 minuten in de oven.

Pureer de tomaten, ui, knoflook en kruiden tot een gladde puree.

Verhit de boter samen met de bloem in een kookpan en laat de bloem even garen.

Voeg de gepureerde cherrytomaten, tomato frito en bouillon toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel