Registeren
Wachtwoord vergeten?
De feestdagen zijn toch wel een beetje het ultieme excuus om zo’n beetje alles te eten waar je zin in hebt. Lekker ongegeneerd de hele dag chocolade, koekjes, chips, toastjes en allerhande ander lekkers eten. Deze heerlijke chocolade tulband met witte chocolade mag ook zeker niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert met een beetje vanille ijs.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Beboter en bebloem de tulbandvorm.
Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
Voeg de chocolade toe aan het boter mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Voeg de espresso, melk en vanille extract toe en roer door.
Roer het zelfrijzend bakmeel en de cacao erdoor.
Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de tulband in 60-65 minuten gaar.
Laat de tulband 30 minuten in de vorm afkoelen, stort de tulband daarna op een rooster om verder af te koelen.
Tempereer de witte chocolade (je kunt de chocolade eventueel ook enten).
Bedruip de tulband met de witte chocolade.
Bestrooi de witte chocolade met de uitgekozen versieringen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.