Chocoladetulband met witte chocolade topping

De feestdagen zijn toch wel een beetje het ultieme excuus om zo’n beetje alles te eten waar je zin in hebt. Lekker ongegeneerd de hele dag chocolade, koekjes, chips, toastjes en allerhande ander lekkers eten. Deze heerlijke chocolade tulband met witte chocolade mag ook zeker niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert met een beetje vanille ijs.

Ingrediënten

  • 250gr zachte boter
  • 250gr donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1tl vanille extract
  • 250gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 4 eieren
  • 125gr extra pure chocolade (70%)
  • 50ml espresso
  • 100ml volle melk
  • 35gr cacao gezeefd
  • 125gr witte chocolade
  • Versiering (bijv. musketzaad)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Beboter en bebloem de tulbandvorm.

Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig.

Smelt de pure chocolade au-bain-marie.

Voeg de chocolade toe aan het boter mengsel.

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Voeg de espresso, melk en vanille extract toe en roer door.

Roer het zelfrijzend bakmeel en de cacao erdoor.

Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de tulband in 60-65 minuten gaar.

Laat de tulband 30 minuten in de vorm afkoelen, stort de tulband daarna op een rooster om verder af te koelen.

Tempereer de witte chocolade (je kunt de chocolade eventueel ook enten).

Bedruip de tulband met de witte chocolade.

Bestrooi de witte chocolade met de uitgekozen versieringen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel