Kruidenboter

Het zou mij niet verbazen als er tijdens de feestdagen, tezamen met barbecueseizoen, de meeste kruidenboter verkocht wordt. Nou is er in de supermarkt natuurlijk best lekkere kruidenboter te krijgen, maar wat mij betreft gaat er niks boven een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter. Mooie bonus is dat het ook nog eens makkelijk is om zelf te maken. Met wat zachte roomboter, gedroogde kruiden, knoflook en een beetje zout heb je de perfecte kruidenboter.

Ingrediënten

  • 125gr zachte boter
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1½el gedroogde Italiaanse kruiden (ik heb de voorkeur voor de kruiden van Euromat)
  • Zeezout

Bereidingswijze

Roer de boter, knoflook en Italiaanse kruiden door elkaar.

Voeg naar smaak zeezout toe en roer door.

Laat de kruidenboter een minstens 3 uur staan, zodat alle smaken er goed intrekken.

Bewaar de kruidenboter in de koelkast en haal hem een uurtje voordat je hem wilt gebruiken uit de koelkast om zacht te laten worden.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel